Åtta tävlande ska bli fyra i Pizza-SM

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Nu har juryn sagt sitt och plockat ut åtta tävlande till semifinalen i Pizza-SM den 26 april. Fyra går vidare till finalen den 27 april. Båda tävlingarna hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord.

När anmälningstiden gick ut för Pizza-SM, granskades alla inkomna ingrediensbeskrivningar av en namnkunnig jury, kockarna Ulrika Brydling, Kurt Weid, Johan Åkerberg samt Tony Gerasovski (vinnare Pizza-SM 2011).

Juryn har sedan plockat ut åtta tävlande vars pizzakompositioner anses hålla tillräcklig hög klass för att nå en final. Dessa åtta tävlande ska den 26 april försöka kvalificera sig till någon av de fyra finalplatserna dagen därpå.

De åtta som är med i semifinalen (utan inbördes ranking) är:
1. Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå
2. Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping
3. Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping
4. Jonny Yuksel, I love Pizza, Göteborg
5. Pepe Massimiliano, Giro Pizzeria, Stockholm
6. Matteo Bizzaro, Giro Pizzeria, Stockholm
7. Narin Yusein, Narins Pasta & Pizza, Kristianstad
8. Niclas Lundewall, Restaurang Asplund, Solna

– Vi införde en semifinal förra året, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, som arrangerar Pizza-SM. På så sätt får juryn en bra koll på de tävlande, om de står pall i en tävlingssituation och om deras bidrag håller måttet för att vara i final.
– Vi har också tre tävlande som var med redan förra året, Amir Bozaghian, Vezzo Bar E Ristorante, Umeå, Zana Aziz Mohammed, Pizzeria Massimo, Norrköping och Zeki Hanouch, Hageby Pizzeria, Norrköping. Nu är det säkert revansch som gäller!

Anders Örnevall tycker också det känns bra att de tävlande kommer från hela Sverige, från Kristianstad i söder till Umeå i norr.
– Pizzan har en stark ställning som måltid i hela landet.

Semifinalen och finalen hålls på Stockholmsmässan i samband med mässan GastroNord. Man tävlar med två pizzor, en klassisk och en egenkomponerad. De tävlande kommer att bedömas av några av de ledande kockarna i landet. Här finns bland andra Melker Andersson, F12 Gruppen, Ulrika Brydling, Johan Åkerberg, Tony Gerasovski, vinnare av Pizza-SM 2011, samt Mike Arwblom, välmeriterad pizzakock med flera internationella utmärkelser. Mike Arwblom är också en flitigt anlitad domare i internationella sammanhang.

Fakta om Pizza-SM
Pizza-SM är en årlig återkommande tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras för att lyfta fram goda exempel på kreativa pizzabagare, yrkeskunnandet och för att öka kvalitetsmedvetenhet i branschen. Tävlingen arrangeras av tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete med Arla, Kungsörnen Mjöl, Pedros, Paradiso, Sveba-Dahlen, Santa Maria, Tingstad och Campino.

Mer information om tävlingen och deltagarna
Kontakta Malin Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns på www.pizza-sm.se .

Fast Food Magazine är en del av Mentor Communications AB. Mentor Communications AB är ett helägt dotterbolag inom Mentor Communications Group AB. Mentor Communications Group AB är Skandinaviens ledande leverantör av branschinriktad information mellan företag.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nyhetsbrev

Nu öppnar Slottsholmen

Arkiv

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.12