Tunga namn toppar Årets White Guide

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Flera av vinnarna från förra Årets White Guiden är nominerade även 2016. Däribland Magasinet Fäviken, PM&Vänner, Gastrologik och Operakällaren.

Att kultur-Sverige dukar upp på bästa sätt kan konstateras genom att Spritmuseum i Stockholm nomineras i tre klasser: Årets Serviceupplevelse, Årets Vinupplevelse och Årets Ölupplevelse. Även Esperantos sushisatsning Imouto är nominerad i tre klasser.

Förnyelse i svenska restauranger tycks ske i Stockholm – samtliga nominerade i innovationskategorierna Årets Banbrytare och Årets Stjärnskott är restauranger med adress i huvudstaden.

Årets Bästa Restaurang
Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås, Esperanto, Stockholm, Restaurant Frantzén, Stockholm, Fäviken Magasinet, Järpen/Åre, Gastrologik, Stockholm, Koka, Göteborg, Oaxen, Stockholm, Operakällaren, Stockholm, PM & Vänner, Växjö.

Årets Banbrytare: Aloë, Imouto, Omakase Köttslöjd, Punk Royale samtliga i Stockholm .
Årets Stjärnskott: Agrikultur, Aloë, Bobergs Matsal, Imouto samtliga i Stockholm.

Årets Serviceupplevelse: Bhoga, Göteborg, Sturehof, Stockholm, Spisa, Göteborg, Spritmuseum, Stockholm.

Årets Vinupplevelse: Babette, Stockholm, Operakällaren, Stockholm, PM & Vänner, Växjö, Spritmuseum, Stockholm.
Årets Ölupplevelse :De Klomp, Linköping, Rex Brasserie, Umeå, Spritmuseum, Stockholm, Söder om Småland, Malmö.
Årets Merroir Award : Imouto, Stockholm, Koka, Göteborg, Musselbaren, Ljungskile, Sturehof, Stockholm.
Årets Hållbara Gastronomi: Dala-Floda Värdshus, Dala-Floda, Eco by Strandnära, Mörbylånga, Restaurang Hvita Hjorten, Lidköping, Lilla Bjers Gårdskrog, Visby.
Årets Värt en Resa: Eriksberg/Visenten, Trensum, Gula Hönan, Hemse, Slottsrestaurangen, Kalmar, Taxinge Krog, Nykvarn.
Årets Hjärtekrog : Fridas, Helsingborg: Matildas, Gävle: Spis Mat & Dryck, Kiruna, Surfers, Visby.
Årets Smakutvecklare : Beijing 8, Stockholm, Brännland Cider, Umeå, Scandinavian Organics, Stockholm, Wermdö Glass, Stockholm.

Utmärkelsen Långtida Betydelsefull Gastronomisk Gärning tilldelas Björn Persson, Koka, Göteborg

I kväll den 7 mars presenteras den tolfte upplagan av White Guide och vinnarna av utmärkelserna bland de nominerade.


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Program GastroNord 24-27 april 2018

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Nyhetsbrev

Bubbelvåffla i Malmö

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Svensk whiskyproducent tvingas till namnbyte

Namnkonflikt med Bacardi-ägda Compass Box blir för dyrt, ser whisky-tillverkaren Box destilleri, som istället lägger pengarna på varumärkesbyte.

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Pubexpansion för Rasta Group

Sänd till en kollega

0.107