Brydlings och Calmsund prisas för ekologisk gastronomi

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Jörgen Calmsund, Ulrika Brydling och Carina Brydling får pris för att de främjar ekologisk gastronomi av Sandahl-stiftelsen. Nya ledamöter i stiftelsen är Malin Söderström och Jonas Dahlbom. Till ny hedersledamot har Peter Wallenberg JR utsetts.

Det är den nordiska gastronomin som Sandahl Stiftelsen framför allt vill främja genom Hederspriset La Dance, Prix d´Honneur pour l´Encouragement de la Gastronomie, som går för 2016 till Malin Söderström och Jonas Dahlbom.

Hedersutmärkelsen Pour le Mérite Gastronomique, delas i år ut till ut till Palla, äppelprojekt med funktionshindrade som arbetskraft, Svedjan Ost samt Ängsö Fisk.

Seniorpristagare ur Curt I Blombergs Minnesfond är Stig Östman, tidigare Restaurang Morellen i Stockholm.

Årets stipendiater för främjandet av ekologisk gastronomi är

Lars ”Pluto” Johannison har varit en förgrundsgestalt sedan vänföreningen bildades. Till Plutos minne har Sandahl Foundation sedan 2008 delat ut ett stipendium för främjandet av ekologisk gastronomi. Årets stipendiater är Carina och Ulrika Brydling och Jörgen Calmsund.

Utdelningen sker den 9 april.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.135