Sverige har flest Michelin-stjärnor i Norden

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

I den nordiska kampen om Michelin-stjärnor vann Sverige med 28-26 jämfört med Danmark. Dock har Norge en tre-stjärnig Michelinkrog, vilket Sverige ännu inte lyckats få. Så både Sverige och Danmark rycker fram på olika sätt. Förra året hade länderna 21 stjärnor var. Vad gäller stadskampen mellan Göteborgoch Stockholm så har städerna lika många enstjärniga, vilket är sju till antalet.

Sverige har totalt 28 stjärnor. Dock finns ännu ingen trestjärnig restaurang, men fyra krogar med två stjärnor:

Frantzén, Mathias Dahlgren-Matsalen, Oaxen Krog. Fäviken kommer in i guiden direkt med två stjärnor .

20 svenska restauranger med en Michelinstjärna finns nu i guiden.

Stockholm har sju enstjärniga, varav nya Sushi Sho. Göteborg har också sju enstjärniga, med nya Upper House.

Malmö har tre enstjärniga, inga nya.

Landskapen Öland med Hotell Borgholm och Småland med PM& Vänner i Växjö har nu placerat stjärnor på Michelinhimlen.

Danmark har totalt 26 stjärnor.

En trestjärnig restaurang i toppen , Geraniu och två stycken två-stjärniga

13 enstjärniga restauranger ligger i Köpenhamn, tre i Aarhus och en på Borgholm, Henne och Fredriksminde, Præstø.

Norge har nu totalt sju stjärnor

Trestjärniga Maemo, samt fyra med enstjärna: Fauna, Kontrast, Statholdergaarden och Renaa.

Finland har totalt fyra enstjärniga restauranger. Inga nya har tillkommit.

Ingen stjärna längre har i Michelinguiden har Famo. Köpenhamn samt enstjärniga Luomo och Pure Bistro i Finland har båda stängt liksom Ylajali i Oslo. Oro Bar & Grill har förlorat sin stjärna.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny ägare till Rådhuset

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Ett skakigt mästerskap – dags för Årets Bartender

Det här händer på GastroNord

Nedräkning inför Pizza-SM

Nytt nummer av RS ute nu

Restauranger & Storkök 2/2018 ute nu med bland mycket annat rapport från Prowein, om den omdebatterade nitritanvändningen och vem som ska rädda Krav-grisen. Därtill senaste nytt om Restauranggalans 10-årsjubileum.

Nyhetsbrev

"Att driva en restaurang är inte ett vanligt arbete"

Debatt: Kan Sverige bota restaurangsjukan? Oliver Mohseni, grundare av riskkapitalbolaget Froda om att driva restaurang i Sverige i dag.

Arkiv

13 gör upp om SM-titeln

I början av maj avgörs årets upplaga av svenska mästerskap i sommellerie på At Six vid Brunkebergstorg i Stockholm.

Nu öppnar Slottsholmen

Bubbelvåffla i Malmö

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Foodhills ordförande fattar klubban i Livsmedelsakademin

Förre Findus-vd:n Henrik Hjalmarsson avgår efter endast ett år på posten.

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

Han skapade bästa konferenslunchen

Dennis Falk, på Elite Stadshotellet Eskilstuna, segrade i tävlingen Elite Hotels Masterchef 2018. Fem kockar gjorde upp om att kreera den bästa konferenslunchen.

Lagguld till Juniorbagarlandslaget i VM

Dubbla guld till Juniorbagarlandslaget vid tävlingarna i Spanien. Vinnarduon arbetar på Brunkebergs bageri respektive Lidingö Bröd och Pâtisserie.

Gotlands bryggeri hittar hem

Platsen för det planerade nya bryggeriet har spikats. Vd:n om köpet: "Vi är otroligt glada över den här tomten".

HaV föreslår ålförbud

Myndigheten lägger förslag om fiskeförbud av ål i kustnära områden mellan november och januari.

”Ingen dryck passar så bra till vilken mat som helst som Champagne gör"

Möt svensken som bjuder på Champagne i fotbolls-VM.

Foodtruck à la Pontus

Från hotellbranschen till Stureplansgruppen

Han är ny styrelseordförande för restaurangkoncernen.

Pris till Stockholmskrögare

Agrikulturs Filip Fastén får pris.

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

En sommelier att räkna med

Trio till Absolut Home

Malmögrossist i konkurs

Från matlandet till måltidsturism

Ny ordförande till Hushållningssällskapen

Vineri öppnar i Gamlestaden

Miljöpartiet vill införa skatt på importkött

Med känsla för mat och dryck

Näsby Slott i ny skrud

Ica-handlare öppnar flygplatsrestaurang

Ny vd till kretsloppsodlaren

Nu öppnar Prima

Från Pontusgruppen till At Six

Hon kan bli Årets Guldstjärna

Sänd till en kollega

0.118