Vinnarna i snabbmatsbranschen

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Vinnarna i Fast Food Awards 2016 korades på mässan Fastfood&Café på Malmömässan den 3 februari. Sju kategorier prisades för sina insatser. Bland vinnarna finns Tössebageriet, Barobao och The Kitchen Crew.

Fast Food Awards delades ut för femte gången och i år var konkurrensen hårdare än någonsin.
– Fastfood-branschen utvecklas fantastiskt och det kommer hela tiden nya koncept och snabbmatslösningar som känns väldigt kreativa, säger Anders Örnevall, chefredaktör för Fast Food Magazine, tidningen som arrangerar Fast Food Awards.
– Det känns som ett stort genombrott för ”snabbmaten” när Dagens Nyheter, i samband med utdelningen av sina Gulddrakar för en vecka sedan, på första sidan har rubriken att ”Äntligen har snabbmaten hittat in i finrummet”. Det är precis vad vi pratat om i flera år nu och därför känns det helt rätt att hylla dessa kreativa vinnare.

Fast Food Awards delas ut i sju kategorier och här är vinnarna 2016:

Årets Kombo togs hem av nöjesparken Gröna Lund med motiveringen: Gröna Lund vet vad det betyder att snabbt få i sig mat och dryck när man är hungrig. Pedagogiska kombomenyer skapar mer tid för berg-och-dalbanan.


Årets Leverantör
togs hem av Lindvalls Chark med motiveringen: Lindvalls Chark är en värdig vinnare. Honnörsord är kundfokus, servicekänsla och svensk prägel. Sånt gillar branschen.
– Vi är oerhört stolta över priset, säger Lars Andersson. Då vi jobbar för servicehandeln får vi ett bevis på att gör en massa bra saker för dem.


Årets Hjärta
gick till Paradiset i Stockholm med motiveringen: Paradiset är verkligen ett paradis för den som söker naturliga och hållbara råvaror och take away. Här finns inga kompromisser. Det är stort.


Årets Briljanta Idé
handlar om semlor i ny skepnad. Priset går till Tössebageriet i Stockholm med motiveringen : Tössebageriet skapade megasuccé med semmelwrapen. Den gick som en löpeld i sociala medier och nära 9 av 10 av den svenska befolkningen kände till den. Det är unika siffror.

Å rets Café/Coffeeshop vanns även här av Tössebageriet med motiveringen: Lilla Tössebageriet står för stora innovationer och hög kvalitet på såväl klassiska som moderna bakverk. Semmelwrapen blev årets snackis alla kategorier.
– Fantastiskt att vinna i två kategorier, menar Mathias Ljungberg, ägare och konditor. Det är verkligen ett erkännande för att vi gör bra saker. Att bli uppmärksammad för ett litet företag som vi är, är stort.

Kategorin Årets Streetfood vanns av The Kitchen Crew I Stockholm. Så här lyder motiveringen: Vinnaren The Kitchen Crew visar vad kärlek till mat betyder. Tre glada kockar i en foodtruck som lagar svenskt med amerikansk twist. Det är hur bra som helst.


Årets Fast Casual
togs hem av en lågoddsare, Barobao i Stockholm. Så här tycker juryn: Med sina ångbakade brödklämmor, bao, med ljuvliga fyllningar har stockholmarna fått en ny favorit att älska. Barobao gör stans bästa med stor finess.

För mer information och bilder kontakta projektledare Malin Looft Nyquist, malin.l@mentoronline.se, 0736-82 53 19, www.fastfoodawards.se



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.212