Finallagen i SkolmatsGastro-SM klara

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Fem finallag i Skolmatsgastro 2016 gör upp om titeln som Årets bästa Skolkockslag, 2016. Lagen kommer från Klippan i söder till Umeå i norr. Lagen har var sin tävlingsdag på hemmaplan under mars och april och vinnarna presenteras 26 april.

Varje dag serveras över en miljon skolmåltider lagade av 15 700 skolkockar runt om i Sverige.
– Det är jättekul att vi fått så många ansökningar även denna gång och vi ser fram emot att få komma ut och träffa skolkockarna på sina skolor, säger Cecilia Ceder, marknadschef på Lantmännen Cerealia Foodservice och en av jurymedlemmarna i SkolmatsGastro 2016. Tävlingen arrangeras av Kungsörnen i syfte att lyfta fram skolkockarnas arbete och verka för en bra matkultur i skolan.

De utsedda finallagen är spridda över Sverige från Umeå i norr till Klippan i söder. Under mars och april kommer de att tävla på hemmaplan i sina egna skolkök. Lagen kommer att coachas av Kurt Weid, en av SkolmatsGastros grundare. Under coachingen kommer de att få tips och råd inför finaldagen.

Finallagen har en tävlingsdag var då en jury finns på plats i skolan för att betygsätta skolkockarnas insatser och maträtter. Vinnaren koras vid en prisceremoni i Stockholm den 26 april. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa till storköket Inselspital i Bern i Schweiz.

Lagen tävlar med tre rätter som max får kosta 12 kronor per rätt. De ska laga en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa. Lagen ska även motivera hur de arbetar med hållbarhet i skolrestaurangen på lagledarens skola.

De tävlade finallagen är följande:
 Team Gränby från Gränbyskolan i Uppsala
, Team Åbys mumsliga från Åbyskolan i Klippan, Team Brunnsboskolan från Brunnsboskolan i Göteborg Hisings Backa, Team Tasteland IES från Internationella engelska skolan i Västerås och Team Norrsken från Fridhemsgymnasiet i Umeå.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.169