Magnus Nilsson bland världens 100 bästa kockar

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Det nordiska undret på restaurangfronten märks inte så tydligt när två- och trestjärniga Michelinkockar har röstat fram vilka som är de 100 bästa kockarna i världen just nu. Totalt tre nordiska kockar finns bland de hundra. Ingen nordisk kock på topp tio, bäst placerar sig RENE REDZEPI, Noma som nummer 12.

Noterat är att Alain Ducassse håller sig kvar bland de tio bästa. RENE REDZEPI, Noma plats tolv är den bäste nordiske kocken enligt listan. Magnus Nilsson, Fäviken är ensam svensk kock på listan och har rankats som nummer 67. RASMUS KOFOED, Geranium. kommer på plats 99.

Michel BRAS, Le Suquet, Laguiole, Frankrike.
Pierre GAGNAIRE, Restaurant Pierre Gagnaire, Paris.
Seiji YAMAMOTO, Nihonryori Ryugin, Japan.
Alain DUCASSE, Louis XV Alain Ducasse, Monaco.
Pascal BARBOT, L’Astrance, Paris.
Eric FRECHON,Epicure ,Paris, Frankrike.
Emmanuel RENAUT, Flocons de Sel – Megève, Frankrike,
Martin BERASATEGUI, Spanien.
Benoît VIOLIER, Hôtel de Ville Crissier, Schweiz,
Joan ROCA, El Celler de Can Roca, Gerona, Spanien.

Den franska proffstidningen « Le Chef », som gör listan över världens 100 bästa chefer där bara kockar får rösta har presenterat sitt resultat. Mellan oktober förra året till den 6 januari 2016 har 528 kockar från två och tre stjärniga Michelinrestauranger svarat på frågan vilka är de fem kockarna som nu är de bästa personerna, som lever upp till yrkets värderingar , som skapar god mat och vars restaurang är ett måste att besöka.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.134