Tommy Myllymäki fick akademiens guldmedalj

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Restauratören och kocken Tommy Myllymäki har fått Gastronomiska Akademiens finaste utmärkelse, guldmedalj för ”utomordentliga insatser för svensk matkultur.

Vid sin prisceremoni i Läkaresällskapets hus i Stockholm den 16 januari delade Gastronomiska Akademien ut belöningar för framstående matkulturella insatser: 
guldmedalj, silvermedalj, guldpenna och tre diplom.

Guldmedalj
Tommy Myllymäki
 för utomordentliga insatser för svensk matkultur
”
Råvarornas noggranne mästare som driver på restaurangutvecklingen med kommande stora stockholmska projekt. Har tävlat fyra gånger i Bocuse d’Or med stor framgång."

Silvermedalj
Viola Adamsson
”för utomordentliga insatser för svensk matkultur”
Doktor i nordisk gastronomi där hon lyckats höja statusen för våra nordiska mattraditioner. Mångårig kostinspiratör för skidlandslaget. Har dessutom tävlat för Sverige i grötkokning.

Guldpenna
Ann-Helen Meyer von Bremen 
”för utomordentligt författarskap på det gastronomiska området”
Undersökande matjournalist och författare av många viktiga artiklar och böcker, senast med prisbelönta ”Makten över matkassen”.

Diplom
Larsviken, syskonen Bitte Persson och Bertil Larsson med familjer, Viken
”för högklassig och historiskt förankrad potatis, där 550 sorter bevaras av åttonde generationen på familjens gård.”

Smakriket, Grönsakshallen Sorunda, Mattias Dernelid
”för marknadsföring och levererans av utvalda kvalitetsprodukter från landets rika flora av småproducenter som annars inte skulle nå sina kunder.
”

Organisationen Fairtrade Sverige, Magdalena Streijffert
”för framstående insatser med att förbättra arbets- och levnadsvillkor inom livsmedelsproduktionen världen över.
”


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.228