Svettig kamp när Årets Servitör korades

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Det blev en svettig tävling när Årets Servitör avgjordes på Restauranggalan på Cirkus i Stockholm i kväll, måndag. – Vilken jävla revansch, att komma tvåa är superhärligt Lukas, men det är ännu bättre att vinna, säger en överlycklig Jeanette Linder till sin motståndare Lukas Jaktlund.

Det var en tuff kamp när Årets Servitör 2015 på Restauranggalan skulle avgöras inför publik i kväll, måndag.

– Jag har fått ett kvitto på att det jag gör är bra och det känns jättebra eftersom jag verkligen älskar den här branschen, konstaterar vinnaren.

Efter att sex semifinalister under dagen bantats ned till två, återstod i finalen bara Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm, och Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm.

Finalduellen bestod av en duell med följande deltävlingar:
- Glostest där finalisterna skulle översätta svenska ord till engelska.
- Frågor om öl där finalisterna fick ett antal glas med öl att bestämma varifrån humlesorten kom ifrån.
- Frågor om redskap och tillbehör.
- Frågor om ingredienserna i tre drinkar.
- Para ihop grönsakerna i råvarukorgen med rätt blomma.
- Tre frågor om kaffe.
- Frågor om servetter.
- Frågor om vin.
- Öppna och servera Magnum champagne och fördela jämnt mellan 14 glas.

I slutändan blev det alltså Jeanette Linder som stod som vinnare. Med vinsten kom förutom fina priser också en inträdesbiljett till nordiska mästerskapet som hålls den 8 mars.

Fakta: Samtliga av Semifinalisterna i Årets Servitör 2015
Henrik Fredriksson, Saxå Bruk, Filipstad
Cecilia Forslund, Miss Voon, Stockholm
Lukas Jaktlund, Operakällarens Matsal, Stockholm
Linda Johansson, Restaurang Tvåkanten, Göteborg
Jeanette Linder, Råkultur, Stockholm
Daniel Norlander, Grythyttans Gästgivaregård, Grythyttan


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.156