Dosa Ivanov Sverige tog guld i Bartender VM

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Dosa Ivanov tog hem VM guld i World Cocktail Championships som genomfördes av Bartenders Association’s (IBA) i Sofia, Bulgaria. På bilden syns han med SBG:s ordförande Michael Berglund Hveem.

Dosa Ivanov, tvåfaldig svensk mästare i SM för Bartender 2014 och 2015 tog guld i i den av 41:a omgången av World Cocktail Championships i Sofia.

Dosa Ivanov, är bartender sedan 27 år och är barchef på Norda bar & grill, Clarion Hotel Post i Göteborg.

Det är genom att vinna kategorin Long Drink som han erövrade titeln BARTENDER of the YEAR och därigenom kvalificerar sig till VM

Den som vill testa att göra hans vinnande drink Grand Horizon har receptet här.
3cl Angostura 1919, 3cl Grand Marnier Cordon Rouge, 2cl Monin Peach Purée, 2cl Routin 1883 Spicy, 4 cl Apple juice cloudy, 1cl Fresh lime juice.
Shake n'strain into a Durobor ODEO (215/34) glass and decorated with orange, radish, vanilla & Texas grass.

Här är podden med Dosa när han vann SM i år.

[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/dosa-ivanov-aretsbartender-2015-ok[/embed]


Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Nyhetsbrev

Kvartetten som arbetar hållbart

Arkiv

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

650 arbetsplatser inspekteras

Med start i februari ska Arbetsmiljöverket inspektera hotell- och restaurangbranschen.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Foodhills: "Vi vill bli ledande i Europa"

Företaget tar över Findus anläggning i Bjuv från 1 mars – kommer bygga center för cirkulär livsmedelsproduktion.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

17 februari öppnar konceptet i Stockholm. Eataly omfattar 3 000 kvadratmeter saluhall, restauranger, barer, café och skola.

K-märkt till Solna

Restaurangen öppnar våren 2019 och omfattar 800 kvadratmeter.

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Från Viking Line till Independent

Malmöhotell prisat

Sänd till en kollega

0.157