O´Learys skänker pengar till FN-projekt

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

42 medarbetare från O’Learys restaurangkedja och samarbetspartners har vandrat och klättrat uppför Kebnekaise. För varje deltagare skänker O’Learys 1 000 kr till FN-projekt Flicka. Företagen Diskteknik och Salud Foodgroup Europé adderar 10 000 kr vardera.


– ”Friends of the Mountain” är en satsning vi gör årligen för att bestiga toppar, såväl fysiska som mentala, säger Wilhelm Vintilescu, vd på O’Learys Trademark. En drivkraft i detta är mottot ”sharing our passion” som betyder både att vi som grupp delar upplevelsen med varandra och att vi delar med oss till dem som har det svårare.

I år gick insamlingen till Svenska FN-förbundets projekt Flicka, som arbetar med flickors rättigheter och reproduktiva hälsa. Insamlingen stödjer nu insatser i Afarregionen i Etiopien med målet att överge barnäktenskap och kvinnlig könsstympning. Under en resa till Etiopien i mars 2015 fick medarbetare från O’Learys även se de positiva effekter projekt Flicka ger.

– För Diskteknik är jämställdhet en självklarhet och förutsättning för en hållbar värld. Att vara med och bidra till FN:s projekt Flicka tillsammans med O’Learys känns helt rätt, säger Martin Pasko, vd på Diskteknik.

– Vi är mycket stolta att vara en del av O’Learys satsning och bidra till projekt Flicka, säger Ruud Meijer, ägare av Salud Foodgroup Europe.

Gruppen av deltagare som valde den östra leden på Kebnekaise nådde toppen trots dimma, blåst och hagel, men de svåra väderförhållandena gjorde att de som vandrade längs den västra leden fick vända vid 1 800 meters höjd.

– Samtliga kämpade verkligen att nå toppen, men ett annat motto vi som företag har är ”safety first” och det gäller i allra högsta grad vid bergsbestigning. Ett stort tack till företaget NeH som bidrog med utrustning som underlättade vårt äventyr, framför Wilhelm Vintilescu.

En symbolisk check överräcks till Svenska FN-förbundet vid en sammankomst den 28 september.



Håll dig uppdaterad med RS
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Hennes gastronomiska gärning prisas

Här restaurangerna som fick Bib Gourmand

Tre restauranger i Stockholm och en i Göteborg fick Michelins utmärkelse Bib Gourmand.

Tre stjärnor till Frantzén

Restaurangen i Stockholm förärades tre stjärnor vid prisceremoni i Köpenhamn på måndagskvällen.

Fjällhotell in i framtiden

Laisaliden ska formas om av bland andra konceptbyrån Stylt Trampoli och Punkt pr.

Cocktailsatsning i Malmö

Myllymäki till Stadsparken

Nyhetsbrev

LRF ny delägare när Gårdsfisk tar in 10 miljoner

Investeringen är LRF:s första i organisationens nya satsning på tillväxtverksamheter.

Arkiv

Billing ska stärka Sheratons matupplevelse

Han går till Furuvik

I maj öppnar Furuvik Havskrog.

De tävlar i Årets bagare

Eataly är Lydmars nya gig

På lördag öppnar italienska saluhallskonceptet Eataly på Biblioteksgatan. RS- Restauranger och Storkök har mött Pelle Lydmar.

Kulinarisk satsning på NK

Restaurang med inne- och utomhusdel planeras på Nks tak. Det framgick under presentationen av omgörningen av varuhuset.

Dags att kora Årets Arbetsplats 2018

Kvartetten som arbetar hållbart

Hon är ny på Rånäs Slott

Tio restaurangfavoriter korade

De är årets bästa restauranger enligt Bookatable Diner Award.

Han gästar Grand Hotel

Hotellet och restaurangen i Lund bjuder på gästspel i mars.

Kockbristen är alarmerande

Franska ostron levererade till Göteborg innehöll norovirus

Stadens grönsaker är dagens nyheter

Det blir kocklandslagets tema

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg med ett individuellt tema som arbetats fram under vintern.

De tävlar i Årets unga kock

Nu är finalisterna till Chaîne des Rôtisseurs tävling för unga kockar utsedda.

Ribban höjd i årets White Guide

Carlsbergs resultat minskade kraftigt

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Från Adria till Brilllo

Fler konkurser 2017

Ny marknadschef för Pernod Ricard

Filip Fastén för Gooh

Nio finalister i Arla Guldko

Vattenbrist i fokus för bryggeri

Tvåsiffrig ökning av ekovaror

Han kan få hedersuppdrag

Stjärnbestrött

De minskar svinn och skänker vidare

Hotel Pigalle prisat

Sänd till en kollega

0.22